כסאות משרד

עבודה משרדית אמנם נחשבת כעבודה שאינה מחייבת מאמץ פיזי וככזו שמתבצעת בתנאים נוחים במיוחד, אבל חשוב לדעת שכיסא משרדי שאינו איכותי עלול לפגוע בנו פיזית. בפרט מגדילים כסאות משרד שאינם בנויים בצורה נכונה את הסיכון להיווצרות כאבי גב ו/או כאבי צוואר, וישנם עוד מצבים רפואיים שהם תוצאה של שעות עבודה רבות במשרד שאינו מתוכנן באופן מושכל (כך למשל תסמונת התעלה הקרפלית, מחלה שנוצרת בגלל פגיעה בעצב שנמצא בשורש כף היד, מוגדרת ע"י הביטוח הלאומי כמחלת עבודה ולעתים אפילו כתאונת עבודה).

למה חשוב לבחור כסאות משרד שניתנים לכוונון?

הבסיס לבחירת כסאות משרד שלא יסכנו את העובדים הוא בחירת כסאות מתכווננים, הן מבחינת הגובה והן מבחינת זווית המשענת. הסיבה לכך פשוטה: לכל עובד ועובדת מבנה גוף אחר, ועל מנת שיוכלו לשבת בצורה הנכונה ביותר, כלומר זו ששומרת על בריאותם באופן אופטימלי, חשוב מאוד שהם יוכלו לכוון את הכיסא בהתאם לנתונים הפיזיים הספציפיים שלהם.

על מה עוד כדאי להקפיד כשקונים כסאות למשרד?

כשקונים כסאות למשרד חשוב להקפיד בנוסף גם על חופש תנועה – כלומר כיסא שמאפשר שינוי של תנוחת הגוף בקלות ובפשטות; על ריפוד שאינו מוגזם – ספוגים עבים יתר על המידה עלולים להוביל למנח לא נכון של הגוף בזמן הישיבה; ועל תמיכה בגב התחתון – אזור שמטבעו מועד לפגיעות ובפרט בעקבות ישיבה ממושכת.

דגש נוסף הוא ידיות: כשקונים כסאות משרד אשר משמשים לשיבה מול מחשב כדאי להעדיף את אלה נטולי הידיות, ואילו כשקונים כסאות לעובדים שמתוקף תפקידם יושבים מול לקוחות כדאי כן לבחור דגם עם ידיות. כסאות עם ידיות מתאימים גם לחדרי ישיבות.

על מה עוד חשוב להקפיד כדי למנוע כאבי גב ומצוקות רפואיות אחרות?

בנוסף לבחירה מושכלת של כסאות למשרד חשוב מאוד גם לעודד את העובדים לקום ממקום מושבם אחת ל-30-45 דקות ולהסתובב קצת. בדרך זו נמנעת התופעה של ישיבה ללא תנועה לפרק זמן רצוף ארוך מאוד, שמגדילה את הסיכון לפגיעות שונות.

גם לאסתטיקה יש תרומה לאיכות החיים של העובדים

אחרי שמסננים את הכיסאות שלא מבטיחים את בריאות העובדים, נכנס לתמונה שיקול נוסף – האסתטיקה. כדאי להקדיש מעט תשומת לב גם למראה של כל כיסא וכיסא, שכן מחקרים רבים גילו שמשרדים מעוצבים הם מקומות עבודה נחשקים יותר שבנוסף גם מגבירים את הפרודוקטיביות של העובדים.