צאו מהקופסה – מתכון מיוחד של חלה לשבת

עם בואו של סוף השבוע מתחילים להריח את הריח של החלות הנאפות במאפיות והסופרים השונים.  הריח של החלה הוא האחראי לפופולריות שלה ולאהדה הרבה שהיא זוכה. מרוב שהחלה כל כך פופולרית ניתן למצוא אותה מונחת על שולחן האוכל גם בימי חול ולא רק בשבת.

כאשר מדברים על חלה, כל אחד ואחת מאיתנו רוצים להגיע לחלה המושלמת. אז איך ניתן להגיע לחלה המושלמת? בעזרת מתכון מנצח לחלת שבת. קבלו מתכון שיעשה אתכם מבוקשים בכל סוף שבוע:

מתכון לחלה לשבת (או לאמצע שבוע)

מצרכים להכנת החלה:

3.5 כוסות מלאות של קמח לבן רגיל.
25 גרם של שמרים טריים שמרית (כחצי קובייה).
6 כפיות מלאות של סוכר לבן (אין להשתמש בסוכר חום במקרה זה).
2 ביצים בגודל S.
רבע כוס של שמן לטיגון
כוס של מים פושרים או בטמפרטורת החדר
כפית מלח
ביצה טרופה (לציפוי)
כפית שמן (לציפוי)
שמשום (לציפוי)

אופן ההכנה של החלה

  1. נפורר את השמרים הטריים בעזרת מזלג ונערבב אותם היטב בתוך קערה ונוסיף כף סוכר. נמשיך לערבב עד שמגיעים למרקם אחיד ומשחתי.
  2. נוסיף חצי כוס מים פושרים ונמשיך לערבב. לאחר העירבוב נניח בצד למשך כ – 15 דקות ונחכה שהתערובת תתחיל לתסוס, אמור להתחיל להופיע מעין קצף (אם אין קצף השמרים אינם טובים ולא ניתן להשתמש בהם).
  3. ניקח את תערובת השמרים ונוסיף לה 3 וחצי כוסות של קמח, את כל הסוכר שנשאר לנו, נוסיף ביצה, רבע כוס של מים פושרים.
  4. מערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. נלוש את הבצק בעזרת הידיים למשך 5 דקות.
  6. מפזרים מלח על הבצק באופן אחיד וממשיכים ללוש פעם נוספת.
  7. מניחים את הבצק בקערה ונותנים לבצק לתפוח לזמן של קצת יותר משעה.
  8. לאחר ההתפחה נקח את הבצק וניצור את הצורה הרצויה של החלה (צמה, עיגול וכו').
  9. לאחר יצירת הצורה הרצויה נכניס את הבצק לתבנית, נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח שוב למשך קצת יותר משעה.
  10. עם סיום ההתפחה נוציא את התבנית נפזר מלח, ביצה טרופה ושמשום.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 ואופים למשך כחצי שעה עד שהחלה מקבלת צבע זהוב.

בתיאבון